Att organisera för projekt – En strategisk metod till PMOs och vinster

 

Monique Aubry  

 

 

Hur levererar projekt sina vinster(om de gör det)? Medan det finns ett brett utbud av processer för förverkligande av vinster, finns det fortfarande inga bevis för att det finns ett orsakssamband mellan dessa processer och vinster som skapas i projekt. Allt detta är en fråga om strategi! Men hur? Ett inspirerande tillvägagångssätt är att utforma den övergripande organisationen att göra så! Denna metod kräver att beslutsfattare utvecklar en helhetssyn när det gäller projektledning inom ett organisatoriskt sammanhang och att de uppmuntrar innovation och intern samverkan.

Monique kommer också att presentera, exklusivt för Passion for Projects 2017, resultaten från sin senaste undersökning om vinster.

Om talaren

Monique Aubry Ph.D. är professor i akademiska ämnen i projektledning och i EMBA-programmet på the School of Management, Université du Québec à Montréal (UQAM). Hon är medlem i “the Project Management Research Chair” och “the Institute of Health and Society” på UQAM. Innan hon började på UQAM, var hon senior projektledare inom en stor kanadensisk finansgrupp i över 20 år. År 2012 tog hennes forskningsteam emot ”the IPMA Research Award” för sin forskning om Project Managment Offices. Hon har jobbat inom PMI’s MAG gällande standards. Hon är för närvarande ansvarig utgivare för Project Management Journal.

 
Key Take-away

Vilken typ av strategisk kompetens behövs för att organisationen ska kunna leverera vinster i projekt?

Målgrupp

CXO-funktioner eller företagsledning och PMOs på hög nivå under CXO

Talent Triangle

Strategi och företagsledarskap

Presentationsspråk

Engelska