Enkelt var det igår! Projekt mellan kaos och kontroll och organisationens roll

 

Stephanie Borgert

 

 

 

 

 

Bara ett fåtal projekt genomförs utan turbulenser, förseningar eller deadline-kriser. Att behärska komplexiteten och att hantera oförutsedda händelser är en konstant utmaning inom projektledning. Vad kan stötta projektledaren? Hur kan projektledaren ha en stadig hand på rorkulten även när det blir turbulent och vad är ledningens roll?

Stephanie Borgert riktar in sig på dessa frågor i sin presentation genom att använda följande punkter: 

- Vad projekt kan lära sig av tumlare: Begreppet elasticitet

- Vad projekt och kärnkraftverk har gemensamt: begreppet “High Reliability Organisation” (HRO) 

- Vad som håller projekt i svåra situationer på spåret: modellen för “High Adaptive Projects” (HAP model)

Om talaren

Föreläsare, Författare, Konsult

Stephanie Borgert är inte rädd för det oväntade, instabilitet och brist på transparens. Komplexitet var hennes dagliga verksamhet som verksam inom datavetenskap när hon var ledare inom IT-industrin och ledde och gav råd när det gällde stora projekt och organisationer. Hon har jobbat som Key Account Manager för Europas största företag inom telekommunikation, liksom med krisledning i globala projekt och som projektledare ansvarig för en multimiljonbudget.

Idag är hon managementkonsult, specialiserad inom ämnena “organisatorisk elasticitet”, “själv-organisering” och “att behärska komplexitet”. Förutom flera artiklar har hon publicerat tre böcker och är en vältalig föreläsare.

Hon drivs av den höga sammankopplingen och dynamiken i vår komplexa värld. Stephanie Borgert är förespråkare för det sedan länge försenade paradigmskiftet mot en holistisk styrning.

Key Take-away

Att förstå varför tiden är mogen för nutida styrning

Målgrupp

Experienced

Talent Triangle

Ledarskap

Språk

Engelska