Till startsida

Erik Sjöberg

Erik Sjöberg är en av Sveriges mest erfarna projektspecialister och en av de mest lästa projektbloggarna. I sin blogg delar han med sig av sina reflektioner över dryga 20 års erfarenhet som projektledare och styrgruppsdeltagare. Erik är vd för projektkonsultföretaget Moment och är också en högt uppskattad föreläsare. Han är känd för sin förmåga att vända katastrofprojekt till framgångssagor. Idag hjälper Erik företagsledningar att bli snabbare och mer lättrörliga. Hur? Genom att öka deras förmåga att snabbt exekvera strategier via projekt.

Turbo eller sirap?

När man behöver göra snabba förändringar eller satsningar som organisationen inte är riggad för krävs exceptionellt ledarskap, kommunikation och förändringsledning. Det borde vara en självklarhet att aktivera organisationens turbo.

Ofta hör jag ledningsgrupper som betraktar sina projektkontor som processpoliser med rätt att säga nej, snarare än en turbo med ansvar att leverera snabbt. På det här seminariet ger jag min syn på vad man bör göra för att tvätta bort stämpeln som processpolis och i stället bli organisationens turbo.

Talent Triangel

Ledarskap

Språk

Svenska